Saaie muur

5 manieren om kale muren aantrekkelijker te maken

Total
0
Shares

Een van de grootste uitdagingen op het gebied van interieurdesign is wat te doen met die saaie, kale muren in huis. Deze lege vlaktes domineren het interieur van je huis en hoewel de mogelijkheden oneindig zijn, is het soms erg lastig om te bepalen wat je er nou precies mee moet. Ben jij op zoek naar creatieve manieren om de muren in je huis om te toveren tot echte blikvangers? Zoek dan niet verder! Wij hebben voor jou 5 manieren waarmee je de kale muren bij jou thuis aantrekkelijker maakt.

Fotocollages en fotolijstjes

Foto’s zijn de tastbare herinnering aan de mooiste momenten uit ons leven. Niet alleen geven ze de mensen die bij ons thuis komen een inkijkje in ons verleden, maar ze herinneren ons ook aan al onze dierbaren. Daarnaast kun je met foto’s op een creatieve en persoonlijke manier de saaie, kale muren in huis aankleden. Maak bijvoorbeeld een fotocollage van je favoriete herinneringen of versier je muren met fotolijstjes van verschillende formaten. Met foto’s kun je alle kanten op! Kies fotolijstjes van verschillende formaten en kleuren die helemaal aansluiten bij jouw smaak en interieur. Kijk voor inspiratie eens op https://www.fotolijsten.nl/ en leef je uit!

Een nieuw kleurtje of behang

Als je op zoek bent naar een gedurfde en opvallende oplossing, denk dan eens aan muurschilderingen of behang. Muurschilderingen kunnen op maat gemaakt worden en bieden de mogelijkheid om een echt uniek kunstwerk op je muur te hebben. Behang is beschikbaar in oneindig veel patronen en kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om precies de juiste look en feel voor je ruimte te vinden. Met zowel een mooie schildering als behang kun je het design van jouw interieur naar een hoger niveau tillen. Laat je online inspireren door alle mogelijkheden en geef je fantasie de vrije hand! 

Planken vol met boeken

Het gebruik van planken of boekenkasten is een functionele manier om lege ruimte op te vullen. Naast het bieden van extra opslag voor al je boeken en tijdschriften, kunnen ze ook worden gebruikt om andere decoratieve spullen te tonen, zoals vazen, sculpturen, of planten. Door te spelen met de hoogtes en arrangementen van deze items, kan je een dynamisch en boeiend ontwerp creëren waarmee je jouw kale muren omtovert tot een mooi en functioneel geheel. Je kunt je boekenplanken eenvoudig zelf maken en installeren. Zo krijg je een dubbel goed gevoel van je nieuwe muurbekleding.

Een wandtapijt als exotisch tintje

Wil je iets wat echt uniek is? Ga dan voor een stoffen wandtapijt voor aan je muur! Waarschijnlijk denk je bij een tapijt alleen aan de vloerbedekking, maar je kunt deze stoffen creaties ook gebruiken om je kale muren te versieren! Stoffen tapijten kunnen een opvallend visueel element toevoegen aan de totale inrichting van je huis en helpen ook om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Of het nu gaat om een geweven macramé, een kleurrijk textiel uit een exotisch land, of een quilt met een speciale betekenis, deze stukken kunnen warmte en textuur aan je muren toevoegen. Zo weet je zeker dat je iets unieks in huis hebt, waar jij en je bezoekers van blijven genieten.

Meer groen is altijd goed!

Planten zijn een geweldige manier om je muren op te fleuren, vooral als je een natuurliefhebber bent. Hangende planten zoals varens of klimplanten zoals klimop kunnen een vleugje groen toevoegen aan je interieur. Plantenbakken die je aan je muur monteert of hangende potten kunnen worden gebruikt om een “levende muur” te creëren, wat zowel een visueel- als een milieuvoordeel kan hebben. Bovendien kunnen bepaalde planten, zoals slangenplanten en vredeslelies, de luchtkwaliteit verbeteren, wat een gezondere woonomgeving creëer. Met planten aan je muur zorg je niet alleen voor meer kleur in huis, je draagt ook nog eens bij aan een betere woonomgeving. Twee vliegen in één klap dus!

Total
0
Shares

Je huis beschermen tegen inbrekers? Dit kun je doen!

Inbraak komt helaas nog regelmatig voor. Niets is zo eng en vervelend als wanneer vreemden je huis binnenslepen…

You May Also Like