dorpel

Alles wat je moet weten over dorpels

Total
0
Shares

Ben je bang dat je last krijgt van lekkages door slechte dorpels of wil je gewoon een nieuw aanzicht creëren en ook gelijk nieuwe dorpels leggen? Kies dan nieuwe dorpels uit, laat ze op maat zagen, vervang de oude dorpels en leg de nieuwe dorpels op de juiste plek. Weet je niet precies hoe je dit het beste kunt doen? Schakel dan een specialist in die deze klus voor je kan klaren. Hieronder alles wat je moet weten over dorpels.

Wat is een dorpel?

Een dorpel is een balk aan de boven- en onderkant van een raam of deur. Vaak dient een dorpel om water tegen te gaan en lekkages te voorkomen. Raamdorpels zorgen ervoor dat er geen water het huis in sijpelt via de ramen en deurdorpels zorgen ervoor dat er geen wind, tocht en vocht door de deur naar binnen komt. Slechte dorpels kunnen er dus voor zorgen dat je woongemak belemmerd wordt en er lekkages ontstaan in spouwmuren of gevels. Dit kan je veel geld kosten, wat je uiteraard wilt voorkomen. Dus zorg ervoor dat je slechte dorpels tijdig vervangt of laat vervangen. 

Soorten dorpels

Er zijn dorpels te vinden in alle soorten en maten. Ook zijn er dorpels te vinden in allerlei materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurstenen dorpels in verschillende kleuren of als je op zoek bent naar een goedkopere optie, kijk dan eens naar kunststof of steen. Er is voor iedereen wel een dorpel te vinden die past bij je huis of die je mooi vindt. Zoek de dorpel naar keuze uit en laat deze vervolgens ook gelijk goed op maat zagen voor het beste resultaat. Kijk voor de mogelijkheden en of voorbeelden van dorpels op de website van Dorpel Shop.

Dorpels (zelf) monteren

Weet je niet hoe je nieuwe dorpels op de juiste manier kunt monteren? Schakel dan een specialist in die dit voor je kan verzorgen, zodat je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt. Wil je dit zelf gaan doen? Zorg dan dat je goede instructies zoekt, waarin duidelijk staat beschreven wat de stappen zijn die gevolgd dienen te worden. Denk hierbij aan het maken van cement/mortel om de dorpel in te leggen, het plaatsen van speciale waterkerende folie, het op de juiste manier neerleggen van de nieuwe dorpel en het aanbrengen van siliconenkit als de dorpel netjes op zijn plek ligt voor de finishing touch.

Total
0
Shares
bouwafval container

Aandachtspunten bij het huren van een bouwafval container

Een verbouwing brengt nu eenmaal afval met zich mee. Het is dan mogelijk om dit zelf af te…

You May Also Like