Badkamer zonder bad

Badkamer inspiratie zonder bad!

Total
0
Shares

Een badkamer zonder bad klinkt misschien als chocolade ijs zonder chocola, maar niets is minder waar. Hoewel sommige mensen zweren bij een bad hebben genoeg mensen er een hekel aan. Veel Nederlanders kiezen er dan ook bewust voor om een badkamer in te richten zonder badkuip.

Er kleven ook wel een aantal nadelen aan een bad:

  • Een badkuip neemt relatief veel ruimte in beslag
  • Een bad verbruikt enorm veel water
  • Je springt onder de douche, maar moet altijd wachten voor je in bad kunt
  • In de praktijk wordt een bad vaker een wasmand…

Daarom presenteren we hierbij met trots: badkamers zonder baden! Bekijk de voorbeelden en doe inspiratie op voor je eigen badkamer. Ook kan het helpen om je overige gezinsleden ervan te overtuigen dat een badkamer zonder bad echt zo’n slecht idee nog niet is ūüėČ

Hotel chic in je eigen huis

Dat een badkamer niet chic kan zijn zonder bad is onzin, zo bewijst onderstaand voorbeeld. De diep zwarte muren samen met de weggewerkte led strips geven een prachtige luxueuze uitstraling aan de badkamer. De inloop douche maakt het af. Hopelijk heeft de bouwmarkt voldoende zwarte verf!

Geen bad, wél travertin tegels!

In deze relatief kleine badkamer is het bad achterwegen gelaten om ruimte te besparen. Door gebruik te maken van lichte travertin tegels en heldere led verlichting krijgt de badkamer een fijne ruimtelijke sfeer, ondanks de beperkte afmetingen. Een badkamer moet zorgen voor rust, en dat is hier zeker gelukt!

Badkamer zonder bad met travertin tegels

Landelijke luxe zonder bad

Houd je wel van een landelijke luxe stijl? Dan wordt je vast enthousiast van onderstaande badkamer. Hoewel een bad hier prima had gepast, is hij bewust weggelaten om de douch en het wasmeubel meer ruimte te geven. Hierdoor wordt de badkamer een volwaardige ruimte en is een bad compleet overbodig. Wel hadden we gekozen voor een luxe toiletpot in plaats van deze gedateerde wc, maar misschien was het budget op!

Landelijke luxe badkamer zonder bad

Je zit altijd goed met marmer in de badkamer

Wie heeft een badkuip nodig als je marmeren tegels hebt? Juist: niemand! Deze kleine badkamer zonder marmer voelt minstens zo luxe als een ruime badkamer in een landhuis met bad, dankzij de mooie marmeren tegels en ingebouwde spotjes. Zoek je luxe dus in andere items dan in een inbouw bad.

Kleine badkamer met marmer

Klassiek chic (zonder badkuip)

De badkamer hieronder is wederom een goed voorbeeld van hoe je de ruimte sfeervol kunt inrichten, zonder een bad te plaatsen. De kleine hoogglans tegeltjes in combinatie met de eikenhouten meubels en plankjes geven een klassieke doch chique look. Woon je in een authentiek pand ergens aan de gracht met een kleine badkamer? Dan is deze badkamer met inloopdouche zonder bad een ideale keuze.

En, ge√Įnspireerd geraakt?

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met de badkamers zonder bad. Of je nu een grote badkamer hebt maar geen liefhebber bent van baden, of een kleine badkamer met schuin dak sfeervol wil inrichten. Succes met het overtuigen van de rest van de familie en de verbouwing; je zult geen spijt krijgen!

Total
0
Shares
Betongaas schutting

Een betongaas schutting maken (4 stappen)

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke en duurzame manier om je tuin af te schermen? Dan is…

You May Also Like