Bepaald zelf de hoeveelheid zon in huis

Total
0
Shares

De hoeveelheid zon in huis heeft veel invloed op de temperatuur en sfeer van het huis. Ben jij al bekend met de huidige trends op het gebied van zonwering voor in huis? Neem een kijkje op https://www.luxaflex.nl/producten/binnenzonwering/shutters/ en ontdek de mogelijkheden! 

Meer inspiratie voor luxaflex in huis 

Één van de meest populaire producten in huis om de hoeveelheid zon in huis te regelen is nog steeds de luxaflex. Echter zijn er wel nieuwe ontwikkelingen die deze raamdecoratie een stuk mooier en aangenamer in huis maken. Tegenwoordig worden luxaflex ook wel shutters genoemd door velen. Dit neemt niet weg dat het ongeveer hetzelfde product is. Het grootste verschil zit hem in het materiaal. Shutters zijn vaak van hout gemaakt waarbij dit bij luxaflex niet altijd het geval is. Deze houten shutters geven daarom een luxe uitstraling aan iedere woning wat maakt dat shutters een ware toevoegingen kunnen zijn aan jouw woning. Meer inspiratie kan je online opdoen, of bezoek een showroom! 

Meer inspiratie voor rolluiken 

Naast luxaflex voor in huis is het ook mogelijk om rolluiken aan de buitenzijde van de woning te plaatsen om zo zon tegen te houden. Het voordeel van rolluiken is dat werkelijk alle zon wordt tegengehouden wat maakt dat ook de warmte buiten blijft. Daarentegen is het niet mogelijk om de rolluiken te kantelen zoals dat bij luxaflex wel mogelijk is. Hierdoor is het dus een keuze tussen wel of geen zon in huis. Een middenweg is lastig. Hierdoor is de hoeveelheid zon in huis vooral te bepalen door het buiten te houden. Luxaflex of shutters geven dus alsnog meer mogelijkheden om het daglicht te reguleren. 

Meer inspiratie voor luifels 

Als laatste is het ook een mogelijkheid om luifels te plaatsen aan de buitenzijde van de ramen. De luifel kan tijdens hevige zon uitgeklapt worden om zo de zon volledig buiten te houden. In vergelijking met luxaflex en rolluiken zal dit wel minder goed werken. De zon gaat namelijk vaak om de luifel heen op den duur omdat de zon gedurende de dag draait. Met een rolluik of luxaflex zal je dit probleem niet  hebben omdat ze strak over het hele raam geplaatst zijn. Echte is een luifel vaak goedkoper. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds mooiere luifels beschikbaar. Waar het voorheen gebruikelijk was om een gestreepte luifel te plaatsen (net zoals ieder ander huis) zijn er nu wat strakkere ontwerpen wat maakt dat een luifel ook nog een mooie toevoeging aan de woning kan zijn. Voor welke optie kies jij?

Total
0
Shares

Enkele ramen isoleren? Zo doe je dat

Het is de laatste jaren steeds gebruikelijker om je enkele glas te laten vervangen door dubbel glas, om…

You May Also Like