Betongaas schutting

Een betongaas schutting maken (4 stappen)

Total
0
Shares

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke en duurzame manier om je tuin af te schermen? Dan is een betongaas schutting een goed idee! In dit artikel geven we je handige tips om zelf een betongaas schutting te maken. Succes!

1. Voorbereidingen treffen

Voordat je begint met het maken van de schutting, is het belangrijk om alle benodigdheden te verzamelen. Naast betongaas heb je ook palen, bevestigingsmateriaal, beton en gereedschap nodig. Zorg dat je voldoende betongaas hebt om de hele schutting te maken. Meet de volledige omheining en de afstand tussen de palen op en bepaal hoeveel betongaas je nodig hebt. Doorgaans zijn alle spullen goed te verkrijgen bij de plaatselijke bouwmarkt.

2. Het plaatsen van de palen

Voordat je de palen plaatst, is het belangrijk om de juiste plek te kiezen. Meet de afstand tussen de palen nauwkeurig op en markeer de plekken waar de palen moeten komen. Graaf vervolgens een gat op elke plek waar je een paal wilt plaatsen. De gaten moeten minstens 60 centimeter diep zijn en 30 centimeter breed. Dit kan met een standaard schep maar ook met een speciale grondboor.

Plaats vervolgens de palen in de gaten en vul deze op met beton. Zorg dat de palen recht staan en gebruik een waterpas om dit te controleren. Laat het beton drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je verder gaat met het maken van de schutting.

3. Het bevestigen van het betongaas

Zodra de palen stevig in de grond staan, kun je beginnen met het bevestigen van het betongaas. Gebruik krammen om het betongaas aan de palen te bevestigen. Zorg dat het betongaas strak gespannen is en zaag of knip het betongaas indien nodig op maat. Het is het mooist als het gaas ook netjes over de hele lengte uitlijnt. Ook hierbij is een waterpas geen overbodige luxe.

4. De afwerking

Als laatste kun je de schutting afwerken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de betongaas schutting te schilderen of enkel de palen te lakken. Ook kun je ervoor kiezen om een mooie afdeklat op de schutting te plaatsen voor extra stevigheid en een mooiere uitstraling. Zo krijgt je relatief goedkope schutting toch een hoogwaardige look.

Tip: eventueel kun je ervoor kiezen om klimplanten tegen de schutting te laten groeien. Hierdoor krijg je een groene en natuurlijke uitstraling in je tuin.

Een schutting met betongaas in een handomdraai!

Een betongaas schutting maken is een relatief eenvoudige klus die de gemiddelde doe-het-zelver prima kan uitvoeren. Met de juiste voorbereiding en goed gereedschap kun je in korte tijd een mooie en stevige schutting maken. Door te kiezen voor klimplanten of een afdeklat kun je de schutting naar wens afwerken en zorgen voor een mooie uitstraling in je tuin. Jij blij, en de buren ook!

Total
0
Shares
Huis klaar voor de lente

Zo maak je jouw interieur klaar voor de lente!

De lente is het perfecte moment om je huis op te frissen en het klaar te maken voor…

You May Also Like