Luxe toilet

Een luxe toiletpot: wat zijn de mogelijkheden?

Total
0
Shares

Het inrichten van een luxe toilet of badkamer eindigt niet bij mooie vloertegels en een chique design kraan. Ook de toiletpot zal van kwaliteit moeten zijn als je een luxe uitstraling wil te realiseren. Een luxe toiletpot ziet er niet alleen mooi uit, maar zal ook meer comfort bieden dan een standaard wc. Maar wat onderscheid luxe toiletten van een gewone pot? In dit artikel hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Een hangtoilet

Hoewel in in veel andere landen nog vrij ongebruikelijk is, zie je het in Nederland gelukkig steeds vaker: een hangtoilet. Een hangend toilet geeft een veel luxere uitstraling dan een gewone staande pot, omdat de vloer lijnen niet worden onderbroken. Hierdoor oogt het geheel strakker en ruimtelijker. Daarnaast is het makkelijker om de badkamer of het toilet schoon te maken als het toilet zweeft, omdat je er eenvoudig met een dweil of stofzuiger onderdoor kan. Bij het aanleggen moet je wel rekening houden met de afvoer, maar dat is wat ons betreft meer dan de moeite waard.

Meer hygiëne met een bidet, douch wc of spoeltoilet

Dit is dan juist in andere landen zoals Japan en Frankrijk weer gebruikelijker, maar in Nederland minder bekend: een bidet. Een bidet wordt ook wel een spoeltoilet of douch wc genoemd, en die namen verklappen al een beetje de functionaliteit. Een bidet is namelijk een toilet dat je billen wast na een bezoekje. Handig toch? Een warme waterstraal zorgt ervoor dat de boel schoon gespoeld wordt en dat is doorgaans een stuk hygiënischer dan enkel een papiertje erlangs halen.

Staand urinoir toilet

Een staand toilet naast een zit toilet

De meeste mensen hebben enkel een zit toilet in huis, maar heb je al eens overwogen om een staand toilet te plaatsen? Als je de ruimte hebt dan geeft een urinoir gegarandeerd een luxe gevoel. Het scheelt ook schoonmaken, omdat eigenwijze mannen niet meer staand gebruik zullen maken van het zit toilet. Je associeert het ook automatisch met een restaurant of hotel en dus met luxe.

Kies voor gemak met een automatisch toilet

Heb je je wel eens afgeraagd hoeveel bacteriën er op de spoelknoppen van je stortbak leven? Vast een hele hoop… Je drukt immers met je handen op deze knoppen vóórdat je je handen hebt gewassen. Gelukkig is hier een alternatief voor: het automatische toilet. Een automatisch toilet registreert met sensoren of je bent opgestaan en spoelt vervolgens vanzelf door. Nog luxere toiletten hebben zelfs ook een automatische wc bril. Ideaal voor als je je handen vol hebt met de krant of je telefoon ;).

Modern design toilet

De kleur van een modern design toilet

Tot slot kan de kleur heel bepalend zijn voor de uitstraling van je toiletpot. Van oudsher zijn eigenlijk alle toiletpotten glanzend wit van kleur. Dit oogt strak en fris, maar niet altijd even luxueus. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven op de markt. Overweeg bijvoorbeeld een zwarte luxe toiletpot of een wc in een mooie aardse tint. Als je dit combineert met het tegelwerk creëer je gegarandeerd een chique uitstraling.

Luxe accessoires zoals een toiletborstel of toiletrolhouder

Vergeet tot slot de accessoires rondom je toilet niet! Je kan een hele luxe toiletpot installeren, maar als de spullen eromheen goedkoop en basic zijn dan dan zal de algehele sfeer evengoed niet luxueus zijn. Zonde dus om hierop te besparen. Kus dus voor kwalitatief hoogwaardige toiletborstel, toiletrolhouder, fonteinkraan en zeepdispenser.

Hopelijk heb je zo voldoende inspiratie opgedaan om jouw saaie wc om te toveren in een luxe toilet!

Total
0
Shares

Dikke plinten en plakplinten: Een vergelijking tussen twee soorten plinten

Plinten zijn een belangrijk onderdeel van elke vloerafwerking en kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van…

You May Also Like