Het belang van zachte materialen, ook in een modern interieur!

Total
0
Shares

De tijd van tierelantijntjes en nutteloze decoratie is voorbij. Leuk om te zien als je bij je oma op bezoek gaat, maar niet voor in je eigen woning. Veel jonge mensen die hun huis inrichten, streven naar een modern interieur waar luxe, rust en gezelligheid moeten samenkomen. Hoewel het op de juiste manier stijlen van een woning geen rocket science hoeft te zijn, wordt een belangrijk element toch vaak vergeten: zachte materialen.

Zonde! Want het juist toepassen van zachte materialen kan hét verschil maken in jouw interieur. Waarom dat zo is, leggen we graag in dit artikel aan je uit.

Tip: al overtuigd van de voordelen van zachte materialen? Kijk dan eens bij Volero voor superleuke kleden in allerlei soorten en maten!

De voordelen van zachte materialen in huis

Misschien denk je bij een modern interieur aan strakke houten vloeren, betonnen keukenbladen en stalen deuren. Stuk voor stuk mooie items, maar niet bepaald zacht te noemen. Een gemiste kans. Er zitten namelijk drie belangrijke voordelen aan het gebruik van zachte materialen in huis:

1. Het voelt comfortabel

Eerlijk is eerlijk: als er een zachte hond op je af loopt, moet je hem even aaien, toch? (Mits je geen hondenallergie of fobie hebt uiteraard.) Dit is een heel normaal fenomeen. Door zachte materialen aan te raken komen er gelukshormonen in je vrij. Het maakt niet uit of dit een hond, knuffel, of bankleuning is. Zacht is zacht! Door zachte materialen toe te passen in bijvoorbeeld je zithoek, creëer je een prettig en comfortabel gevoel.

En ja; dat kan nog steeds modern en strak zijn!

2. Zachte materialen ogen organisch

Bij een modern interieur denken we vaak aan een strak lijnenspel. Op zich is hier niets mis mee. Strakke lijnen zorgen namelijk voor rust in je woning en dat is wel zo prettig. Als je echter enkel strakke vormen hanteert, gaat de ruimte kil en onpersoonlijk voelen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Dit doe je door organische vormen en materialen toe te voegen aan je strakke basis.

Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een grote tropische plant in een rieten mand. Of door een kleed wat losjes over je designbank te leggen. Zachte en natuurlijke materialen hebben veelal een organische look die kan breken met je strakke (ietwat ongezellige) interieur.

3. Het verbetert de akoestiek

Als we een woning gaan inrichten, zijn we allemaal druk met het vinden van de juiste stijl. Wat voor eettafel, welke kleur verf op de muur en willen we een visgraat, visgraat, of visgraat vloer? ;). Een ondergeschoven kindje in de wereld van interieurontwerp is akoestiek. Het lijkt misschien onbelangrijk, maar een goede akoestiek is allesbepalend voor een ruimte. Wanneer de akoestiek niet op orde is, voelt de ruimte ongezellig en kun je elkaar maar met moeite verstaan. Dit wil je uiteraard voorkomen.

Hoe? Door zachte materialen te gebruiken! Geluidsgolven breken op zachte oppervlakken waardoor ze niet gaan ronddansen door de ruimte. Voeg dus zachte items toe op en voor grote harde oppervlakken in je huis, zoals een tegelvloer of gestucte muur.

Zachte items: de mogelijkheden

Leuk verhaal, maar hoe voeg je die zachte materialen toe? Terechte vraag. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met doorgaans zachte items die je aan je interieur kunt toevoegen:

·  Wollen bankstel

·  Kussentjes!

·  Gordijnen

·  Vloerkleed

·  Wanddecoratie

·  Tafelkleed

·  Fleecedeken

·  Bloemen

·  Rieten items

·  Een huisdier 😉

Aan de slag!

Het staat je natuurlijk vrij om het te houden bij een betonnen muur, strakke gietvloer en natuurstenen keuken. Mocht je toch overtuigd zijn van de voordelen van zachte materialen dan hebben we je hopelijk op weg geholpen met wat tips & tricks. Veel woonplezier!

Total
0
Shares

Hoe kies ik een geschikt woningontruimingsbedrijf in Rotterdam?

Bij een woningontruiming in Rotterdam is het selecteren van een efficiënt en betrouwbaar bedrijf van groot belang. Hier…

You May Also Like