Het verschil tussen een fabrieksboxspring en een boxspring op maat

Total
0
Shares

Ben je aan het rondkijken naar een nieuw bed en weet je niet zo goed waar je beginnen moet? Wij helpen je graag verder op weg. Een goed bed is namelijk erg belangrijk om goed in te slapen en fit wakker te worden, maar je wilt natuurlijk ook dat de slaapkamer er mooi verzocht uit ziet. Je vraagt je af wat het verschil is tussen een fabrieksboxspring en een boxspring op maat. Daar zitten nog wel een paar verschillen in. Die verschillen vertellen wij jou hieronder!’

De boxsprings

Een fabrieksboxspring is een boxspring die komt uit de fabriek. Een kant en klaar bed dat alleen nog in elkaar gezet moet worden thuis. Dit bed is niet op maat gemaakt en niet gemaakt naar jouw wens. De afmetingen, de dikte en het soort materiaal is dus bepaald door de fabriek en niet door jou. Het is dan ook een standaard bed, een bed waar bijvoorbeeld ook je overburen in slapen.

Een boxspring op maat is een boxspring die is samengesteld naar jouw wens. Dit bed moet wel ook nog thuis in elkaar gezet worden. Bij een boxspring op maat is het aan jou de keuze welke afmeting je kiest, welke details en welk materiaal.

Bij een echte specialist zorgen ze ervoor dat er rekening wordt gehouden met de behoeften van jouw lichaam. Geen lichaam is namelijk hetzelfde en daarom is het eigenlijk toch wel heel goed om hier rekening mee te houden. Jouw geliefde kan een hele ander bouw hebben en daarbij heeft hij of zij dan ook een ander matras nodig. Er zit dus wel degelijk een groot verschil tussen deze soort bedden. Een fabrieksboxspring kan goed zijn, maar haalt het in de verste verte niet bij een op maat gemaakt bed.

De verschillen tussen de bedden

Het grootste verschil is dat de boxspring op maat, en de naam zegt het al, op maat gemaakt wordt naar jouw wens. Je kunt van alles aangeven in het proces van de samenstelling van het bed. Van de afmetingen tot het materiaal. Het wordt jouw bed en jij bent degene die jouw nieuwe bed eigen maakt.

De fabrieksboxspring wordt samengesteld in de fabriek. Dit zijn kant en klare bedden die niet meer aangepast kunnen worden qua afmetingen etc. deze bedden worden natuurlijk wel op maat gemaakt, maar dan de maten van de fabriek of de winkel. Bij beide soorten boxsprings is het wel mogelijk om zelf het matras, de topper, de kussens en de dekbedden uit te kiezen. Bij de op maat boxspring is dit waarschijnlijk al van tevoren uitgezocht en daarmee samen een heerlijke boxspring samengesteld. Bij de fabrieksboxspring heb je het bed frame en hoofdbord al klaar en moet je daarbij een bijpassende topper uitkiezen die jij fijn vindt liggen.

De bedden verschillen qua uiterlijk ook nog wel eens. Een op maat gemaakte boxspring kan jij namelijk geheel zelf personaliseren zodat het ook echt naar smaak ontworpen wordt. Het ligt er maar net aan welk ontwerp de ene klant anders wil dan de andere klant. De service zal per bedrijf verschillen, maar bij de meeste bedrijven wordt de boxspring bij jou thuis geleverd en in elkaar gezet. Bij een echte specialist zoals Bedder ben je daar in ieder geval zeker van, en ze nemen je oude bed ook nog eens mee mocht je dat willen!

Total
0
Shares

Tuin inspiratie voor 2023

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer een tal aan nieuwe trends…

You May Also Like