Je huis beschermen tegen inbrekers? Dit kun je doen!

Total
0
Shares

Inbraak komt helaas nog regelmatig voor. Niets is zo eng en vervelend als wanneer vreemden je huis binnenslepen en jouw kostbare eigendommen meenemen. Je wilt dit dan ook koste wat het kost voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die jij kunt doen om je huis te beschermen tegen inbraak. Wil je weten wat? Lees dan vooral even verder!

Gebruik gelaagd glas

Inbrekers komen vaak binnen door de ramen. Zelfs wanneer deze dicht zijn, is het voor hen gemakkelijk om er een steen doorheen te gooien en ze kunnen zo binnenstappen. Het voorkomen van een inbraak begint dan ook bij het ervoor zorgen dat je ramen stevig genoeg zijn, zodat ze deze niet gemakkelijk kunnen breken. Gelaagd gehard glas is hier uitstekend geschikt voor. Dit kun je het beste gebruiken voor een serre, dakraam of schuifpui. Gelaagd glas breek je niet zomaar, waardoor het voor jezelf veiliger is, maar het inbrekers ook beter buiten houdt.

Hang beveiligingscamera’s op

Daarnaast is het verstandig om beveiligingscamera’s op te hangen. Dit schrikt inbrekers af. Met de beelden van de camera’s is vaak namelijk makkelijk te achterhalen wie de inbrekers waren. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk opgepakt worden. Inbrekers kijken dan vaak ook eerst of er camera’s aanwezig zijn bij een huis en wanneer dit zo is, is de kans groot dat ze een ander huis kiezen. Liever geen camera’s rond je huis? Dan kun je ook kiezen voor een alarmsysteem. Hierdoor merkt je zelf meteen wanneer er ingebroken wordt, maar ook dit schrikt de inbrekers in eerste instantie al af.

Laat een bewoonde indruk achter

Tot slot is het slim om altijd de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Inbrekers breken alleen in wanneer er niemand thuis is en al helemaal wanneer er niemand thuis wordt verwacht. Zorg er dus voor dat je in deze tijd van social media niet te veel mensen laat weten wanneer je op vakantie bent. Daarnaast is het slim om wanneer je op vakantie bent tijdschakelaars te gebruiken voor de verlichting, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Ook kun je de buren of vrienden of familieleden vragen om een oogje in het zijl te houden en regelmatig even het huis binnen te gaan om de post weg te halen of er gewoon even te zijn. Grote kans dat inbrekers jouw huis dan toch even overslaan.

Total
0
Shares
Deurbeslag

Vergeet het deurbeslag niet! Waarom de juiste deurkruk zo belangrijk is voor de sfeer in je interieur

Als we denken aan een mooi en modern interieur, gaat onze aandacht vaak naar een nieuwe bank, chic…

You May Also Like