Met deze tips creëer je een duurzaam interieur

Total
0
Shares

Hee, wordt het niet eens tijd om jouw interieur te veranderen? Het ziet er al een beetje oud en stoffig uit, vind je niet? Dit keer echter is het belangrijk dat het interieur ook duurzaam wordt opgeknapt, aangezien we in een tijd leven dat klimaatverandering zijn tol vraagt van ons allemaal. In dit artikel willen we je een aantal tips geven over hoe je jouw interieur opknapt op een duurzame manier.

Gebruik vooral veel hout

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, nieuwe meubels of een nieuwe lampenkap, probeer het eens van hout te vinden. Hout is namelijk een van de meest duurzame materialen die er zijn, mits het natuurlijk komt uit de verantwoorde plaatsen. Scandinavisch hout komt bijvoorbeeld van bossen die na de kap weer opnieuw worden beplant en het is dan ook een van de meest klimaatvriendelijke materialen.

Kies voor nieuwe kozijnen

Heb je nu nog houten kozijnen en zien ze er al een beetje oud en verrot uit, dan is het goed om nieuwe kunststof kozijnen te laten installeren. Deze duurzame kozijnen gaan niet alleen heel lang mee – veel langer dan hout – maar ze zijn ook nog eens recyclebaar. De kunststof kan dus later worden hergebruikt voor andere producten. Het voordeel van kunststof is dat er veel meer kan op het gebied van stijl en kleur. Nieuwe kozijnen zorgen er bovendien vaak voor dat de gasrekening aan het einde van de maand lager uitvalt. Dat zijn twee vliegen in één klap, dus.

Speur Marktplaats eens af

Een van de meest duurzame manieren om een interieur te decoreren, is natuurlijk om oude spullen weer een nieuw leven te geven. Heb je bijvoorbeeld een oude televisie uit de jaren zeventig, laat dat ding eens opknappen en geef het een nieuw doel – bijvoorbeeld als vissenkom, bijvoorbeeld. Ook kun je een oude radio uit de jaren zestig heel mooi als lamp hebben staan. Misschien heb je zelf ook wel ideeën over dit fenomeen wat ‘upcycling’ wordt genoemd. Zoek eens op Marktplaats naar spullen die jij daarvoor zou kunnen gebruiken.

Kies voor nog meer groen

Ben jij iemand die al veel houdt van groen in huis, dan zijn er anno 2023 nog meer mogelijkheden dan vroeger. Je kunt er nu bijvoorbeeld zelfs voor kiezen om een wandplant te laten installeren. Wat is er nu mooier dan een groene, met mos en planten begroeide muur. Niet alleen is dat goed voor de luchtkwaliteit in huis, ook is het duurzaam.

Zorg voor duurzame verlichting

Hoewel veel gloeilampen het onderspit hebben gedolven de laatste jaren, zijn er toch nog hardnekkig veel lampen die veel energie vreten. Doe een upgrade van je verlichting en laat ledlampen installeren. Dit is de beste manier om niet alleen geld te besparen op je energierekening, maar ook om duurzamer bezig te zijn. Dat is wel zo verantwoord in een tijd van klimaatverandering en de gevolgen daarvan niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld.

Total
0
Shares

Het belang van zachte materialen, ook in een modern interieur!

De tijd van tierelantijntjes en nutteloze decoratie is voorbij. Leuk om te zien als je bij je oma…

You May Also Like