Nog geen rookmelder in huis? Je speelt met vuur. 

Total
0
Shares

Je moet er niet aan denken: brand in huis. Het is waarschijnlijk een van je grootste angsten. Niet alleen kun je al je spullen kwijtraken, het kan ook nog eens levensgevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je alle mogelijke veiligheidsmaatregelen neemt. Dit begint bij het voorkomen van een brand, maar houdt daar zeker niet op. In dit artikel geven we je concrete tips over hoe je het beste om kunt gaan met brandveiligheid van je huis. Neem geen risico’s als het gaat om de veiligheid van je huis en alles wat je lief hebt. 

Voorkom brand 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat de kans op brand in jouw huis geminimaliseerd wordt. Vaak wordt brand veroorzaakt door defecte apparatuur. Er is maar één vonkje nodig en het kan al raak zijn. Let er daarom goed op dat al je apparatuur in goede staat is. Check bijvoorbeeld de bedrading op beschadigingen. 

Woningen zonder gas zijn veel brandveiliger dan woningen waar wel gas gebruikt wordt om te koken of te stoken. Mocht er brand ontstaan en het vuur komt in contact met het gas, kan er een explosie ontstaan. Als je de keuze hebt om over te stappen of te verhuizen naar een gasloze woning, is dat zeker de veiligste oplossing. 

Zorg dat het vuur zich niet kan verspreiden

Mocht het toch gebeuren dat er brand uitbreekt, is het belangrijk dat de brand zich niet snel verspreidt. Zo heb je genoeg tijd om je huis te ontvluchten samen met je dierbaren en de brandweer heeft genoeg tijd om je te hulp te schieten. De verspreiding van de brand tegengaan, doe je bijvoorbeeld door brandwerende deuren te installeren. Deze deuren hebben een dikke stalen plaat aan de binnenkant, waardoor er minder zuurstof bij het vuur kan komen. Daardoor kan de verspreiding 30 tot 60 minuten vertraagd worden. 

Wat als het toch gebeurt 

Zelfs al heb je alles goed gedaan en je huis is helemaal brandveilig, brand kan uiteindelijk iedereen overkomen. Het is belangrijk om na te denken over wat je moet doen op het moment dat er brand uitbreekt. Het is in eerste instantie belangrijk dat je op de hoogte gesteld wordt van de brand. Het is daarom heel belangrijk dat je rookmelders in huis hebt. Ook is het belangrijk om een actieplan te ontwikkelen. Praat eens met je huisgenoten over wat jullie zouden doen in geval van brand. Wie haalt de kinderen? Wie roept de hond? Als je al een plan hebt, is het makkelijker om je hoofd koel te houden tijdens een brand. Zo kunnen jij en je huisgenoten veilig het pand verlaten en dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. 

Bron: https://securitydiscounter.nl/

Total
0
Shares

Hoe houd je je houten vloer mooi? 

Veel mensen vinden houten vloeren het allermooist. Ze passen bij elk interieur en zijn tijdloos. Ook kunnen ze…

You May Also Like