Opties voor plankdragers: wat is de beste voor jouw behoeften?

Total
0
Shares

Heb je plankdragers nodig om je zaken te helpen organiseren? Zo ja, kan het lastig zijn om te beslissen welk type het beste voor jouw planken of stelling is. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. In dit blogbericht bespreken we de meest voorkomende soorten plankdragers en helpen we je beslissen welke voor jou de juiste is!

De verschillende soorten plankdragers

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten plankdragers op de markt, een paar van de meest populaire zijn plankendragers voor:

 • Wand gemonteerde rekken
 • Staande rekken
 • Vrijstaande rekken
 • Verstelbare planken

De voor- en nadelen

Plankdragers hebben een aantal voor- en nadelen waarmee je rekening moet houden alvorens tot aankoop over te gaan. Hier zijn enkele van de dingen die je in gedachten moet houden:

 • Aan de muur bevestigde rekken zijn het meest veelzijdige type plankenrek. Je kunt ze op elke hoogte monteren en ze nemen geen vloerruimte in beslag. Ze kunnen echter moeilijk te installeren zijn en zijn misschien niet geschikt voor zeer zware voorwerpen.
 • Staande stellingen zijn perfect als je veel bergruimte nodig hebt, maar niet veel ruimte over hebt. Hiervoor zijn plankdragers gemakkelijk te monteren en kunnen indien nodig worden verplaatst.
 • Hoek plankdragers maken optimaal gebruik van kleine ruimtes en zijn perfect voor gebruik in hoeken. Ze zijn meestal vrij stevig, maar kunnen moeilijk te installeren zijn.
 • Verstelbare plankdragers zijn perfect als je de hoogte van je planken vaak moet veranderen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen op elke hoogte worden ingesteld. 

Welke plankdrager is geschikt voor jou?

Nu je de verschillende soorten kent, is het tijd om te beslissen welke plankdrager het beste bij jou past. Houd rekening met de volgende factoren:

 • Het gewicht van de items die je op de planken gaat opbergen: aan de muur bevestigde plankdragers zijn misschien niet geschikt voor zeer zware items. Als je het niet zeker weet, vraag dan een vakman voordat je tot aankoop overgaat.
 • De hoeveelheid ruimte die je beschikbaar heeft: Staande stellingen nemen vloerruimte in beslag als je een kleine ruimte hebt om mee te werken, zijn ze misschien niet de beste optie.
 • De hoogte van de voorwerpen die je gaat opbergen: verstelbare plankdragers kunnen hoger of lager worden geplaatst om verschillende voorwerpen te kunnen opbergen.
 • Het aantal schappen dat je nodig hebt: sommige rekken hebben maar één schap, terwijl andere rekken meerdere schappen hebben. Als je meer dan één plank nodig hebt, zorg er dan voor dat je een stelling koopt die genoeg planken heeft voor jouw behoeften, en dus ook genoeg plankdragers.

Nu je alles weet over plankdragers, is het tijd om te beslissen welke het beste bij jouw wensen past! Met zo veel opties beschikbaar zijn, is er zeker iets dat perfect is voor jou en je planken. Bedankt voor het lezen.

Total
0
Shares

Alles wat je wil weten over een wollen vloerkleed

Als je op zoek bent naar een wollen vloerkleed, moet je een paar dingen weten. Allereerst is wol…

You May Also Like