Tips voor een ergonomische thuiswerkplek

Total
0
Shares

Wil je graag wat meer thuiswerken? Dan is het goed dat je een ergonomische thuiswerkplek in gaat richten. De vraag is alleen, weet jij dan waar je zoal rekening mee moet houden? In ieder geval hebben wij voor jou een aantal tips voor een ergonomische thuiswerkplek. Laat je hier maar eens door inspireren en dan kun je snel beginnen met het inrichten van je eigen werkplek. Heb je bijvoorbeeld al eens naar de bureaus op OfficeCity.nl gekeken? Zeker doen, want dat is echt de moeite waard! 

Kies de juiste bureaustoel

Als je meer thuis gaat werken, dan moet je werkplek natuurlijk goed in orde zijn. Je brengt er veel uren per dag door en daarbij moet je wel kunnen werken vanuit een optimale, dus ergonomische, houding. Het begint met het kiezen van de juiste bureaustoel. De voorkeur gaat dan uit naar een stoel waarbij je de rugleuning, armleggers en de hoogte zelf aan kunt passen. Het voordeel wat je dan is dat je de stoel aan kunt passen aan je eigen lichaam.

Wat is een passend bureau?

In het begin werkte je misschien tijdelijk aan de keukentafel, maar dat is vaak niet de juiste hoogte. Investeer daarom in een goed bureau. Het beste kan er gekozen worden voor een bureau welke je op werkhoogte af kunt stellen. Ook kan er gekeken worden naar een zit-sta bureau. Zo kun je het werken afwisselen qua houding, even staan en dan weer zitten (beter voor je lichaamshouding).

Hoe hoog staat je beeldscherm?

Je kijkt veel uren per dag naar een scherm, maar is dit beeldscherm ook op de juiste hoogte afgesteld? Kijk je vanuit de juiste kijkhoek naar het betreffende scherm? Je zou een laptophouder kunnen gebruiken of een extern beeldscherm kunnen gebruiken. Kijk jij omhoog naar je scherm of moet je juist je hoofd wat buigen en voorover hangen om alles goed te kunnen lezen? Voorkom nekproblemen en hoofdpijn en kies voor de juiste hoogte van een beeldscherm. 

Toetsenbord en muis

Veel mensen die meer thuis gaan werken maken gebruik van een extra beeldscherm. Je zou dan ook voor een externe muis en toetsenbord kunnen kiezen. Het voordeel hiermee is dat je voorkomt dat je moet buigen om bij je toetsenbord te komen. 

Wat is een goede werkhouding? 

Je hebt nu het een en ander gelezen over ergonomische kantoormeubelen, zoals de juiste bureaustoel en het juiste bureau. Maar er komt nog meer bij kijken om de juiste houding aan te nemen tijdens je werk. Je moet ervoor zorgen dat je je voeten stevig op de grond kunt plaatsen. Hierbij moeten je benen de juiste zithouding hebben, een hoek van 90 graden en dan licht aflopend. Zorg dan ook dat je armen kunnen rusten op de armleggers van de bureaustoel, dit moet in een hoek van 90 graden zijn. Ga voor jezelf eens na wat er bij jou allemaal al in orde is en waar je nog aandacht aan moet besteden. Van daaruit kun je de juiste keuzes maken en zorgen voor de meest optimale thuiswerkplek aan huis.

Total
0
Shares

Bod verlagen na een bouwkundige keuring, kan dat?

De bouwkundige keuring is een belangrijk punt bij een potentiële koop van een woning. Voordat jij al jouw…

You May Also Like