Tips voor het huren van een container voor je verbouwing

Total
0
Shares

Ben je binnenkort van plan te gaan verbouwen? Dan moet je ook iets met het vrijgekomen afval. Een grofvuil container huren via Puincontainershop is in ieder geval aan te raden. De volgende 5 tips helpen je bij de huur.

1. De juiste maat

Het is niet gemakkelijk om te bepalen hoe groot de bouwafvalcontainer moet zijn. Dit hangt af van hoe groot je verbouwing is. Dan heb je modellen van 10m3 of 12m3 nodig. Heb je echter alleen een enkele ruimte op het oog, zoals de badkamer? Dan kan je met een kleinere container ook al veel bereiken.

2. Het juiste soort

Er zijn veel verschillende soorten puincontainers. De juiste container huren hangt ook af van het soort afval. Het bouw- en sloopafval gezamenlijk kunnen afvoeren is natuurlijk ideaal. Ga je een groot project aan, dan kan het zijn dat je verschillende soorten containers voor verschillende stromen nodig hebt.

3. De juiste vergunning

Het is slim om te bekijken of er een vergunning nodig is om de container te plaatsen. Op eigen terrein hoeft dit vaak niet. Op openbaar terrein verschilt het per gemeente. Het is belangrijk om hier op tijd onderzoek naar te doen. De aanvraag kan lang duren en zonder vergunning kan je een flinke boete krijgen. Zeker bij een container huren in Amsterdam bij Puincontainershop is het verstandig om bij de gemeente te informeren naar een vergunnings- of meldingsplicht.

4. De juiste voorwaarden

De juiste container kiezen draait niet alleen om de laagste prijs. Kijk vooral ook naar de andere voorwaarden die de verhuurder stelt. Denk aan leveren en ophalen en of deze kosten erbij zijn inbegrepen. Kijk ook naar hoe lang de levering op zich laat wachten en hoe lang je deze kan gebruiken. Hoe aantrekkelijker de voorwaarden, hoe beter dit is. Neem er dus de tijd voor om dit goed uit te zoeken voor je aan de slag gaat.

5. De juiste indeling

De ruimte van de container moet je maximaal benutten. Zorg dus dat je deze slim vult. De zware en grote materialen gaan er eerst in. Ook ga je van achter naar voor bij het vullen. Let erop dat het niet meer dan 30 cm uitsteekt. Nu kun je doortastend aan de slag. Meer weetjes vind je hier. Succes!

Total
0
Shares

Zo kun je blijven douchen bij een badkamerverbouwing

Staat er een badkamerverbouwing op de planning? Daar kan je natuurlijk wel heel blij van worden. Het is…

You May Also Like