Tuin inspiratie voor 2023

Total
0
Shares

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer een tal aan nieuwe trends voor je klaar staan. Voor sommige mensen is het heel belangrijk en voor de ander wat minder: de inrichting van je tuin. Hoe richt je nou je tuin in in 2023? De nieuwe trends en de mooiste designs zetten wij hieronder voor jou op een rijtje!

Natuurlijke en rustige sfeer

Er komt meer vrijheid in de natuur en de tuinen worden al wilder. De trend van de tuinen zal een natuurlijke en rustige sfeer worden. Er zal nog steeds plek zijn voor een voertuig en een terras, maar dat betekent niet dat alles betegelt moet zijn. Met natuurlijk wordt bedoeld dat er niet veel aan gedaan zal worden, maar wel onderhouden. Dit is zo, omdat er meer rekening gehouden moet worden met de klimaatverandering dat nu speelt. Een rustige sfeer wordt gecreëerd door het behouden van rust in een tuin en niet te veel neer te zetten. Geen drukte en neutraal kleur gebruik.

Het is fijn om in je tuin een klein ‘chill plekje’ te hebben. Een klein buitenplekje waar je even tot rust kunt komen en even kunt ontspannen. Hoe doe je dit nou beter dan een kleine overkapping te plaatsen met wat lekkere stoelen en heerlijke kussens. Wat in 2023 de trend wordt is een bamboeschutting. De bamboeschuttingen hebben een rustige en fijne uitstraling en het is ook voordelig. De schutting zijn goed te onderhouden en blijven lang mooi.

Tuin inspiratie is leuk om je mee bezig te houden. Op de hoogte blijven van trends en zo je tuin mooi houden. De stijltrend voor 2023 is: Ode to Nature. De gebruikte materialen hierbij zijn klei hout, bamboeschutting en meer natuurlijke producten. De kleuren die hierbij veel gebruikt worden zijn, bruin, groen en de zachte en neutrale tinten zoals beige etc. De bloemen en planten die bij deze trend horen zijn natuurlijk van vorm en worden ook op een natuurlijke wijze toegepast. De tuinen worden wilder met kronkelende paadjes. Het gebruik van de verschillende platen en bloemen in de tuin stimuleert de biodiversiteit.

Inspireer jezelf

Er zijn veel stijlen en trends die je kunt toepassen op je tuin, maar wat is er leuker dan je eigen tuin inrichten met je eigen creativiteit en inspiratie. De een zal meer inspiratie en creativiteit hebben dan de ander, maar als je echt een mooie tuin wil ontwerpen kun je dat! Dit is het begin, het geloven in jezelf en weten dat je het kan. Start met het vragen aan jezelf: “wat inspireert mij en wat wil ik?”

Heb je eenmaal de antwoorden op deze vragen dan kun je gaan starten met het ontwerpen van jouw eigen droom tuin. Bedenk wat je wil en waar jij het wil. Als dit beeld er is, kun je hulp vragen van een professional die jou kan helpen bij de perfecte inrichting. Laat je inspiratie vrij en maak een geweldige tuin. Kijk online naar trends en kijk in andere tuinen om inspiratie op te doen. Laat je helpen en zie je nieuwe prachtige tuin vanzelf verschijnen.

Total
0
Shares

Bepaald zelf de hoeveelheid zon in huis

De hoeveelheid zon in huis heeft veel invloed op de temperatuur en sfeer van het huis. Ben jij…

You May Also Like