Tuintegels: hoe kies je de perfecte tegels voor jouw tuin?

Total
0
Shares

Als je op zoek bent om een vleugje luxe en verfijning toe te voegen aan je tuin, dan zijn tuintegels de perfecte oplossing! Er zijn veel verschillende soorten tuintegels op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. In deze blogpost bespreken we de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van tuintegels. We zullen ook enkele tips geven over hoe je ze correct kunt installeren. Laten we beginnen!

De verschillende soorten tuintegels

Er er zijn veel verschillende soorten tuintegels op de markt. De meest populaire soort zijn keramische tuintegels. Keramische tuintegels zijn gemaakt van klei en worden in een oven gebakken. Ze zijn sterk en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor druk belopen ruimtes. Een ander populair type van tuintegel is porseleinen tuintegel. Porseleinen tuintegels zijn gemaakt van een fijnere kleisoort en worden bij een hogere temperatuur gebakken dan keramische tegels. Hierdoor zijn ze dichter en minder poreus, waardoor ze beter bestand zijn tegen vlekken en barsten.

Hoe kies je de perfecte tuintegels

Welke tuintegels geschikt zijn voor jou hangt af van een aantal factoren; 

  • Grootte: zowel de grootte van je tuin als de grootte van de tegel. Voor kleine oppervlakten zijn kleinere tegels het best.
  • Kleur: tuintegels zijn er in een verscheidenheid van kleuren. Kies een kleur die je huis en tuin aanvult. 
  • Textuur: tuintegels kunnen een glad of ruw oppervlak hebben. Gladde tegels zijn gemakkelijker schoon te maken maar kunnen gladder zijn als ze nat worden. Ruwe tegels hebben een betere grip maar zijn moeilijker schoon te maken. 
  • Patroon: tuintegels kunnen effen zijn of een patroon hebben. Tegels met een patroon kunnen je tuin aantrekkelijker maken, maar zijn soms moeilijker te combineren met andere elementen. Dus zorg ervoor dat de tuintegels bij de rest van je interieur en je tuin passen.

Tuintegels installeren

Zodra je de perfecte tuintegel voor je tuin hebt gekozen, is het tijd om ze te installeren! Tuintegels kun je zelf leggen, maar we raden je aan een vakman in te schakelen als je niet zeker weet of het je zelf lukt. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het installeren van tuintegels:

  • Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is: tuintegels moeten worden geïnstalleerd op een vlakke ondergrond. Als de ondergrond ongelijk is, zullen de tuintegels niet vlak liggen en kunnen ze barsten.
  • Gebruik een tegellijm: tuintegels moeten worden vastgelijmd met een speciale tegellijm. Dit zal ervoor zorgen dat ze op hun plaats blijven en niet loskomen na verloop van tijd. 
  • Gebruik voegmiddel: nadat de tuintegels zijn vastgelijmd, moet je de tussenruimtes opvullen met voegmiddel. Dit geeft je tuin een mooie, afgewerkte look. 

Als je deze tips opvolgt, ben je zeker van mooie tuintegels waar je nog jaren van kan genieten. Meer tips voor jouw tuin lees je op Debouwpauw.nl. Bedankt voor het lezen en veel plezier met winkelen!

Total
0
Shares

Interieurgids: alles over Brees New World

Brees New World is een Nederlands meubelbedrijf dat in 1990 werd opgericht. Ze hebben een breed scala aan…

You May Also Like