Vloerverwarming: de voordelen en kosten op een rijtje

Total
0
Shares

Wil je vloerverwarming laten aanleggen? Vloerverwarming heeft vele voordelen. Ook is het natuurlijk fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. In deze blog lees je hier meer over.

Waarom kiezen voor vloerverwarming? – De voordelen

Veel mensen vragen zich af waarom ze zouden kiezen voor vloerverwarming, terwijl je woning ook gewoon verwarmd wordt door de radiatoren. Het aanleggen van vloerverwarming brengt veel voordelen met zich mee.

 • Je bespaart op je energierekening: een van de goorste voordelen van vloerverwarming is dat je bespaart op je energieverbruik. Bij andere manieren van verwarmen is 21 tot 22 graden een aangename temperatuur in een woning, terwijl met vloerverwarming dit bij 19 tot 20 graden al bereikt wordt. Hierdoor verbruik je minder gas en daalt je energierekening.
 • Vloerverwarming verhoogt het wooncomfort: met vloerverwarming heb je nooit meer last van koude voeten. Een koude vloer behoort tot de verleden tijd. Daarnaast is er bij vloerverwarming sprake van een andere manier van stralingswarmteoverdracht. Dit houdt in dat de warmte van de vloer gelijkmatig door de gehele woning wordt verdeeld.
 • Je hebt minder last van stof in huis: radiatoren staan bekend als echte stofvangers. Zeker wanneer je last hebt van allergieën kan dit nog wel eens voor problemen zorgen. Wanneer je vloerverwarming laat aanleggen, worden de radiatoren verwijderd uit huis. Geen last meer van stof!
 • Het is geen luxe manier van verwarmen meer: in het verleden was vloerverwarming een luxe. Tegenwoordig zijn de prijzen in vergelijking met gewone radiatoren bijna gelijk, waardoor vloerverwarming niet alleen meer voor de rijken is en betaalbaar voor iedereen. Ideaal dus voor een chique woonkamer of luxe toilet.

Soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloverwarming en manieren van afwerken. 

Je hebt keuze uit de volgende soorten vloerverwarming:

 • Elektrische vloerverwarming: bij dit soort worden elektrische kabels en folie gebruikt om de vloer te verwarmen. 
 • Warmwatervloerverwarming: zoals de naam al aangeeft wordt de vloer verwarmd met warm water. 

Je hebt keuze uit de volgende manieren van plaatsen:

 • Nat-systeem: de vloerverwarming wordt in chape geplaatst. Dit zorgt voor een goede warmte geleiding. 
 • Droogsysteem: bij een droogsysteem komt de vloerverwarming niet in contact met chape. Er worden namelijk isolatieplaten in de chape gelegd, en daarop komt de vloerverwarming.
 • Vloerverwarming infrezen: de verwarmingsinstallateur freest de vloerverwarming in de vloer. 

Wat kost vloerverwarming?

Volgens de10beste.nl zijn de kosten van vloerverwarming afhankelijk van verschillende factoren: 

 • Het tarief van de verwarmingsinstallateur
 • Het soort vloerverwarming
 • De manier van aanleggen
 • Het aantal vierkante meters
 • De gewenste afwerking

Elektrische vloerverwarming kost gemiddeld €30,- tot €50,- per m². Wil je liever warmwatervloerverwarming? Dan betaal je gemiddeld €35,- tot €120,- per m². 
Het aanleggen van vloerverwarming in een nat systeem kost gemiddeld  €30,- tot €50,- per m². Je kunt ook kiezen voor een droogsysteem: houd dan rekening met gemiddelde kosten tussen de €35,- en €65,- per m². Tot slot is het mogelijk om de vloerverwarming te laten infrezen. Dit kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

Total
0
Shares

Slaapkamer schilderen

De slaapkamer is de plek waar je ’s avonds tot rust komt. Des te belangrijker dus dat de…

You May Also Like