zonnepanelen op het oosten

Wat je moet weten over zonnepanelen op het oosten

Total
0
Shares

Het is belangrijk dat zonnepanelen voldoende licht moeten krijgen. Dat is het wel goed om te weten dat zonlicht op het dak op het oosten wat minder goed werken. Dan kan je dus ook minder stroom opwekken. Het is alleen niet zo dat elk dak zomaar op het zuiden ligt. Het is goed om te weten dat er dan toch voldoende oplossingen zijn om er het maximale uit te halen. Dan is het slim om in ieder geval even naar de volgende zaken te kijken om er meer uit te halen.

Panelen met een hoger vermogen

Het verlies van rendement kan tot wel 15 procent oplopen. Dan is het goed om te weten dat dit op te vangen is door zonnepanelen met een hoger vermogen te kiezen. Je moet wel goed weten welke zonnepanelen subsidies er zijn. Daarmee kan je de kosten voor aanschaf ook beperken. Heeft een zonnepaneel een hoger vermogen? Dan kan je de opbrengst opkrikken. Daardoor kan je dichter in de buurt van een ligging op het zuiden komen. Een zonnepaneel van 270 Wp op het oosten kan vaak wat een zonnepaneel van 230 Wp op het zuiden kan.

Werken met een plat dak

Wanneer je een plat dak hebt, dan is er net wat meer mogelijk zijn. Het is dan slim om afwisselend de zonnepanelen oost en west te leggen. Vraag om advies bij Zonduurzaam om te achterhalen hoe dit het best gedaan kan worden. Het is dan gemakkelijker om de juiste afstand tussen de panelen te bewaren en te zorgen dat er net wat meer zonlicht op valt. Zo is meer rendement te behalen.

Verdelen over de dag

Een voordeel van het zuiden is de hogere piek. Een voordeel van ligging op het oosten is dat de zonnepanelen over een langere periode van de dag energie blijven opwekken. Dat is vooral een voordeel wanneer er op twee kanten van het schuine dak zonnepanelen kunnen liggen. In dat geval is het mogelijk om de opbrengst mooi over de dag te verdelen. Dit voorkomt bovendien ook nog eens overbelasting van het netwerk. 

De juiste wijze van plaatsen

Wie zonnepanelen op het oosten moet leggen, moet dat wel perfect doen. Het is slim om de zonnepanelen op precies de juiste helling te leggen. Als het wat vlakker is, dan zal dat net wat meer opbrengst bieden. Het is slim om te kijken hoe het beste eruit te halen is.

Total
0
Shares

Zo maak je jouw huis weer sfeervol

Thuis moet je je thuis voelen en daarom is de sfeer erg belangrijk. Het moet bij je passen…

You May Also Like