Wat komt er allemaal kijken bij een dakrenovatie?

Total
0
Shares

Een dak is de blikvanger en beschermer van je huis, vooral als je een hellend dak hebt. Wanneer deze beschadigd is valt dit dan ook vaak meteen op. Een dak kan lang mee, maar wat moet je doen als je dak het toch begeeft. 

Waarom een dak renoveren? 

Het dak is er en doet zijn werk en meestal sta je daar nauwelijks bij stil. Op het moment dat een dak zijn werk niet meer goed verricht wordt er vaak pas aan de bel getrokken. Omdat een dak lang mee gaat, hoeft een dak niet vaak gerenoveerd te worden. En vaak kan een dakreparatie de meeste schade wel oplossen. Maar waarom renoveren mensen dan toch het dak? 

Het wordt aangeraden elke 25 tot 40 jaar het dakbedekking te renoveren, een hellend dak gaat vaak langer mee en moet elke 60 tot 80 jaar gerenoveerd worden. Dit is omdat wanneer een dak oud wordt de kwaliteit ook verminderd en er meer kans is op schade. Van elke week een dak repareren word je op een gegeven moment ook moe. 

Weet je niet precies hoe oud je dak is? Of is er schade, maar weet je niet of een reparatie voldoende is? Dan kun je altijd een dakspecialist inschakelen. Deze vakmannen kunnen dan een dakinspectie uitvoeren om te kijken naar de kwaliteit van je dak. Zo weet je meteen of het tijd is voor een nieuw dak. Je leest hier precies wat dit kost en precies inhoudt. 

Hoe werkt een dakrenovatie? 

Op het moment dat je weet dat een dakrenovatie nodig is, en je een dakdekker hebt ingeschakeld, kan het werk beginnen. Zo’n dakrenovatie is een grondige ingreep en duurt langer dan een reparatie. Hoe lang het precies duurt hang natuurlijk volledig af van de grootte van het dak. Daarnaast speelt het type dak ook mee. Zowel in de tijd als in de kosten. Een hellend dak vervangen is vaak een lastigere klus dan een plat dak renoveren. 

Er zijn verschillende soorten dakrenovaties, de ene is iets grondiger dan de ander. Je kunt namelijk alleen het dakbedekking vervangen, maar je kunt ook het complete dak vervangen, waaronder de dakconstructie. Hieronder lees je wat hiertussen precies het verschil is. 

  • Dakbedekking Bij het vervangen van dakbedekking wordt eerst het oude van het dak gehaald om plaats te maken voor het nieuwe materiaal. Dit kan zowel EPDM, PCV of dakpannen zijn. 
  • Dakconstructie Dit is het onderdeel wat het dak het dak maakt. Het zit onder de dakbedekking en zorgt voor de stevigheid en de vorm. Om dit te vervangen heb je iets meer tijd nodig. Niet elke renovatie vraagt om een vervanging hiervan.  

Hiernaast kun je ook een overzet dak plaatsen. Dit houdt in dat je niks er af haalt, maar het nieuwe dak over het bestaande dak plaatst. Als laatste kun je ook isolatie aanbrengen. Ook dit valt onder dakrenovatie.

Total
0
Shares

Vloerverwarming: de voordelen en kosten op een rijtje

Wil je vloerverwarming laten aanleggen? Vloerverwarming heeft vele voordelen. Ook is het natuurlijk fijn om vooraf te weten…

You May Also Like