Waterbestendig laminaat een goede keuze

Total
0
Shares

Bij normale laminaatvloer kan de toplaag tegen nattigheid. Helaas trekt het wel krom wanneer er vocht in de naden komt. Waterbestendig laminaat is hier echter wel tegen bestand en dit is natuurlijk een groot voordeel. Er zijn veel laminaatsoorten die waterbestendig zijn. In meerdere kleuren verkrijgbaar, waaronder wit laminaat zorgt voor een mooie uitstraling in ruimtes van uw huis of kantoor.

Vergt een waterbestendige vloer meer onderhoud?

De meeste mensen houden van een schoon huis en daarbij valt een vloer natuurlijk niet te missen. Een vuile vloer is voor velen een doorn in het oog. Laminaat is gelukkig erg goed schoon te houden. Bij de ‘gewone’ laminaatsoorten is het van belang dat wanneer er bijvoorbeeld een glas water valt, de vloer zo snel mogelijk droog gemaakt dient te worden om te voorkomen dat het vocht intrekt. Dit in tegenstelling tot de waterbestendige vloer die gewoon veel robuuster is. Dit euvel wordt voorkomen door een extra ingebouwde vocht barrière die het voor bepaalde types zelfs mogelijk maakt om het toe te kunnen passen in badkamers.

Voor waterbestendige vloeren geldt wel dat het een vereiste is om de vloer af te dichten met siliconen langs plinten, profielen en buizen om ervoor te zorgen dat de vloer 100% afdicht.

Voorkom intrekken stilstaand water

Het zal iedereen overkomen dat er een keer water geknoeid wordt door het omvallen van een glas water of iets dergelijks. Om te voorkomen dat het in zal trekken is het verstandig om zoiets zo snel mogelijk droog te maken met een doek. Hierdoor zal jouw vloer langer meegaan en dat is uiteraard wel zo fijn!

Hoe moet waterbestendig laminaat gemonteerd worden?

Net als bij ‘normaal’ laminaat, zal de waterbestendige variant vakkundig gemonteerd worden voor het juiste gebruik. Door een seal te gebruiken tussen de naden zorg je voor een extra afdichting die ook na een aantal jaren goed zal blijven. Het is een extra handeling die toch zorgt voor een duurzamere vloer. Nog een tip is namelijk; laat het laminaat leggen door een specialist. Hiermee voorkom je een hoop ellende.

Total
0
Shares

5 effectieve manieren om jouw huis te verduurzamen

De energiekosten zijn de afgelopen maanden flink omhoog gegaan en de gasprijzen rijzen al helemaal de pan uit.…

You May Also Like