Mooie herinneringen

Zo geef je een mooie herinnering plek in huis

Total
0
Shares

Waar de generatie voor ons vooral bezittingen spaarden, zijn veel jonge mensen meer gefocust op het verzamelen van ervaringen. Niets is natuurlijk leuker dan het vastleggen van deze ervaringen zodat je er altijd even aan terug kunt denken. Dit geldt zowel voor een hele leuke, mooie of juist emotionele ervaring. Er zijn verschillende manieren om dergelijke herinneringen in huis vast te leggen. In dit artikel geef ik je een aantal ideeën, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou past.

Tip: sla interieurleven.nl even op bij je favorieten, zodat je dit artikel altijd terug kunt vinden als je de naam ervan even niet meer kunt herinneren 😉

Foto’s: groot boven de bank of klein in de hal

Een van de meest voor de hand liggende manieren om herinneringen vast te leggen, is door middel van foto’s. Niet zo gek, want een mooie foto zegt immers meer dan duizend woorden! Er zijn tal van manieren om een foto in je interieur te verwerken. Veel mensen kiezen voor een foto op canvas, omdat dit net wat levendiger oogt dan een simpel printje. Klinkt dit voor jou wat te eenvoudig? Kies dan bijvoorbeeld voor een collage van meerdere foto’s. Dit geeft al een speelser geheel en de mogelijkheid om herinneringen te bundelen. Zo kun je bijvoorbeeld een fotomuur creëren waar je steeds naar kunt kijken.

Tip van ons: hoewel een samenstelling van meerdere losse fotolijstjes erg leuk kan zijn, is het niet bepaald uniek te noemen. Daarom raden we aan om gebruik te maken van een hexagon foto. Deze unieke vorm maakt de foto een stuk origineler en geeft de mogelijkheid om ze op speelse wijze te combineren.

Een luxe fotoalbum op de koffietafel

Een andere klassieker is natuurlijk het fotoalbum. Hierin kun je niet alleen foto’s plakken, maar ook kleine souvenirs, zoals tickets, ansichtkaarten en andere aandenkens. Kies voor een album met een speciaal thema, bijvoorbeeld van een bijzondere reis die je hebt gemaakt of een album van een bepaald jaar of evenement. Daarnaast raden we aan om voor kwaliteit te gaan, zodat je het album mooi kunt tentoonstellen op bijvoorbeeld de koffietafel. Zo voorkom je dat je herinneringen alsnog in de vergetelheid raken in een doos op zolder!

Tekst als sticker op de muur

You hate it or love it: teksten op de muur. Wil je echter een herinnering op een wat meer subtiele manier vastleggen, dan kunnen muurstickers uitkomst bieden. Dit zijn stickers die je op de muur plakt en die allerlei verschillende vormen en teksten kunnen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld de namen van je gezin op de muur plakken of een mooie quote die je herinnert aan een bijzonder moment. Zolang je niet een té sierlijke letter kiest met gouden afwerking, kan het stijlvol worden toegepast.

Een memory jar in de kast

Een wat? Een memory jar is een pot waar je kleine briefjes, kaartjes en andere aandenkens in bewaart. Dit kan van alles zijn, zoals een grappige uitspraak van je kinderen, een concertkaartje of een stukje stof van een kledingstuk dat je dierbaar is. Op die manier heb je al deze herinneringen bij elkaar en kun je er af en toe in neuzen om weer even terug te denken aan die mooie momenten. Deze manier is vooral ook geschikt om herinneringen vast te leggen met het hele gezin. Daarnaast hoeft een grote glazen pot niet duur te zijn!

En, hoe ga jij jouw herinneringen vastleggen?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tal van manieren om herinneringen in huis vast te leggen. Of je nu kiest voor foto’s, albums, muurstickers of een memory jar, het belangrijkste is dat je een manier vindt die bij jou past en die ervoor zorgt dat je die mooie momenten nooit vergeet. Kun je toch niet kiezen? Kies ze dan lekker allemaal! Elke vorm leent zich immers prima voor een eigen herinnering. Dus: telefoon weg en aan de slag!

Total
0
Shares
Badkamer zonder bad

Badkamer inspiratie zonder bad!

Een badkamer zonder bad klinkt misschien als chocolade ijs zonder chocola, maar niets is minder waar. Hoewel sommige…

You May Also Like