Enkele ramen isoleren? Zo doe je dat

Total
0
Shares

Het is de laatste jaren steeds gebruikelijker om je enkele glas te laten vervangen door dubbel glas, om zo je woning beter te laten isoleren. Echter is het dubbel glas bijvoorbeeld lastig om een mooi glas-in-lood-raam te creëren of om voor andere soorten patronen te gaan. Dit is natuurlijk een luxeprobleem, maar daarnaast is het kiezen voor dubbel glas ook een dure aankoop. Enkel glas is namelijk een stuk goedkoper. Je kunt eens kijken bij DHK wat de opties zijn wat betreft de soorten glas en natuurlijk, niet geheel onbelangrijk, kozijnen. Deze vullen elkaar natuurlijk aan. Daarnaast zijn er ook andere manieren om je ramen te isoleren, zonder dat je hier enorm veel geld in zou moeten investeren. 

Hoe kun je enkel glas isoleren? 

Een regelmatig gebruikte oplossing om enkel glas te isoleren, wanneer het niet mogelijk is om dubbel glas te plaatsen, is door het gebruik van isolatiefolie. Dit plakt een specialist aan de binnenkant van jouw raam. De kosten hiervoor liggen wel vrij hoog en zijn dus niet budgetproof. Wanneer jij zorgt voor gordijnen die je raam goed afsluiten, zorgen deze dat de warmte minder snel naar buiten ontsnapt. Dit is een oplossing die ook nog eens een goede reden is om nieuwe gordijnen aan te schaffen. Nog een regelmatig gebruikte oplossing is het plaatsen van een tweede raam. Ook wel een voorzetraam genoemd. Dit geeft eigenlijk hetzelfde effect als dubbel glas, maar enkel glas is een goedkopere optie. Kijk bijvoorbeeld eens naar enkele ramen van DHK en bekijk wat jouw aandacht trekt.

Waarom isoleren?

De gasprijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen, daarom willen mensen er zoveel mogelijk aan doen om hun gasverbruik zo laag mogelijk te houden. De grootste bron van gasverbruik is het aanzetten van de verwarming in huis. Je wil het natuurlijk in je eigen woonkamer niet koud hebben, dus zet je de verwarming wel aan, maar je wil wel graag voorkomen dat de warmte naar buiten glipt. Bijvoorbeeld door je ramen. Met een of een aantal genoemde oplossingen zorg je dat er minder warmte ontsnapt en dat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Deze kun je namelijk beter zo laag mogelijk instellen om je gasverbruik te minimaliseren.

Total
0
Shares

Deze dingen kunnen niet missen in een woonhal

De woonhal, het is de eerste kamer die gasten zien wanneer je ze uitnodigt in je huis. Het…

You May Also Like